Follow my blog with Bloglovin

Puuta, terrakottaa ja persikan sävyjä!

Fiskarsin kesäkoti näyttelyyn oli pakko päästä katsomaan mitä ajankohtaista teemoineen suunnittelijat olivat nähneet.

Ulla Koskinen oli loihtinut Annon petivaatteilla ja ihanilla antiikkiesineillä pehmeän houkuttelevan ja sensuellin makuuhuoneen. Vierailijoista useampi olisi poiminut seinältä tuon silkkisen yöpaidan …ainakin uteliaita niskaetiketin etsijöitä oli muitakin minun lisäkseni. Valmistaja jäi kuitenkin mysteeriksi.

Pellavaa ja rouheita struktuureja oli houkuttelevan sängyn rennoissa tekstiileissä ja sitä vaaleaa persikkaa yhdistettynä kaurapuuron beigeen ja helmen harmaaseen. Ihastelimme myös kalkkimaalilla maalattuja seiniä, joihin oli saatu pehmeä kermainen väri, joka oli hieno tausta persikan ja vaalean puun yhdistelmille.

Patinaa ja maitomaisia värejä

Ulla koskinen taitaa värien yhdistelemisen. Yksityiskohtina pienen pieni punasaven värinen hienoksi hioutunut kivi(lienee ruukun pala) ja aivan upeasti kirkkaan turkoosiksi patinoitunut kynttilänjalka. Mikään yksityiskohta ei ole sattumaa.

Huomio kiinnittyy jo oviaukossa ruosteiseen valokatkaisijaan, tässä on juuret näkyvissä!

Ruostetta ja nostalgiaa
Rustiikit terrakottatiilet
Lisää patinoituneita yksityiskohtia

Hirsiä ja ruosteisia yksityiskohtia

Viljavarasto on todella hurmaava tila kauniisti  katto- ja kaari-ikkunoista siivilöityvän valon ansiosta. Lukuisista varoituskylteistä huolimatta me kaikki kolme ystävää löimme varpaamme vuorotellen poikkipuihin tai kompastuimme epätasaiseen lattiaan. Kurkistelimme niin innoissamme jokaiseen ”kesähuoneeseen”.

Näkökulmia ja siivilöitynyttä valoa

Punatiiltä ja tummunutta hirttä koivuvanerin kaverina

Skandinaaviseen tyyliin on aina kuulunut vaalea puu, koivu, mänty ja saarni. Parhaimmillaan silkkisen pehmeäksi hiottuna, kuten monet tilan Nikarin puuverstaan  mestarinäytteet. Varsinkin nuo April -pöydät ovat kauniisti hiottuja. Niitä tekisi mieli suorastaan silittää.

Sillkkisen pehmeiksi hiottuja pöydän jalkoja

Huomaattehan myös pahkakupin paluun. Australialaisessa Block -remonttisarjassa näitä on jo vilahtanut 10-kaudella…joko sinä olet valmis pahka-esineisiin??? Eri puulaatuja yhdistellään nyt myös rohkeasti. Tämäkin on ollut tähän asti sisustuksissa vähän tabu. Tässä kesäkodissa ne ovat kuin vanhat kaverukset konsanaan.

Basic led light carved from one block of wood

Kävimme kurkkaamassa myös Nikarin showroomilla muita tuotteita, joka oli sopivasti auki näyttelyn aikaan.

Uutuus sermi Nikarilta

Mäntysermi, jossa parkkinahasta ”nivelet”

Kuva on utuinen ilmeisesti sisällä olleen lämmön vuoksi, mutta tuotekin tulee viralllisesti lanseeraukseen vasta syyskuussa 🙂 Oiva vaihtoehto julkitiloihin!

Nikari workshop

Verstaskin kaipasi tuuletusta, joten vilaukselta näimme ikkunasta myös mestarit työssään. Siellä noita ihanuuksia tehdään taidolla ja rakkaudella.

Takaisin viljavarastoon ja väreihin…keltaista, kyllä!!!

It is yellow fireplace!

 

Muutamassa huoneessa suunnittelijat ovat uskaltaneet erottautua. Yksimielisesti tai mahdollisesti sovitusti. Keltainen on raikas tuulahdus turkoosin ja  vaalean puun rinnalla. Tämä oli monelle jo liikaa tai meni taiteen puolelle. Itse makustelin tätä kovin inspiroituneena. En ehkä kuitenkaan suunnittele keltaista takkaa, mutta raikas sitruunankeltainen näyttää hyvältä mm yhdistettynä saven sävyihin ja pellavan väriin. Kuten näissä Tuula Pöyhösen suunnittelemissa jättikasseissa.

Yellow is GOOD!
Eclectic lounge by Man Yau

Keltainen sohva ja rottinkipöytä, jossa on punaruskea kiillotettu kansi. Vastakohtia ja taitavaa värien käyttöä myös tässä tilassa. Oliivinvihreä on myös oiva pari kirkkaan keltaiselle. Entäs nuo pienoiseläinveistokset pöydällä 🙂

 

Takaisin terrakottaan ja pehmeään persikkaan

Clay artshow at Fiskars Village

Kiersimme ensin viljavarastossa ja en voinut olla miettimättä, kun tulimme keramiikka näyttelyyn, kuinka vahvasti tietyt värit esiintyivät molemissa näyttelyissä. Eri ihmiset olivat kuitenkin kuratoineet näyttelyt. Terrakotta ja persikan ja oljen värit olivat taustoja tai itse teoksen värejä. Toki näyttelyssä oli muitakin värejä, mutta näiltä väreiltä ei voinut välttyä.

Mosaic Giraf

Myös tämä mosaiikki taideteos oli päivän teeman väreissä. Sympaattinen sukulainen vai kuinka?

Lopuksi tutkielma heijastuksista ja näyttelyn peileistä

Fringes and all!
Iittala reflections

Peilin pitää olla nyt pyöreä!

Näyttelyn huoneissa oli useita pyöreitä peilejä. Se heijastaa hauskasti leikaten, vain oleellisen, rajaa ja monistaa näin tilaa.

Reflections, I was there too!

 

Vielä ehtii käydä katsomassa syyskuun 16.päivään asti kesäkotinäyttelyn. Tässä vain pieni osa kuvista, joten voi olla, että vielä toinenkin julkaisu tulee aiheesta.

Visit Fiskars Design Exhibition, nine rooms inspired by the summer life of artists; Samu-Jussi Koski, Aalto+Aalto, Ulla Koskinen, Man Yau, Tero Kuitunen, Linda Bergroth, Aoi Yoshizawa, Susan Elo, Susanna Vento. Featured by great Finnish Design brands; Nikari, Iittala, Fiskars, Lapuan kankurit, Anno, Artek, Hakola, Woodio . Worth visiting and getting the summer vibes even if the weather is hinting of fall.

Sisustamisen Riemua!

terveisin Malla

 

 

 

 

 

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.