Kuivakukat, koralli ja alabasteri löydöt

Monessa kodissa on huonekuuset ja valosarjat saaneet vuotuisen paikkansa tuomaan tunnelmaa ja valoa pimeneviin iltoihin. Itsekin olen ripustanut tekemäni eukalyptuskranssin jo oveen, mutta muut jouluiset viitteet saavat vielä odottaa. Peikonlehti pääsi valohoitoon lähemmäs yhä vähenevää päivän valoa ja koivusenkkimme sai uuden asetelman marraskuun kunniaksi. Kierrätyskeskuksesta on tullut minulle varsinainen aarreaitta. Olen pitkin syksyä selaillut kuvia kuivakukkasetelmista mitä kulmikkaimmissa vaaseissa. Sisustustrendeihin on hiipinyt hämmästeltäväksi myös marmorisia hedelmiä ja alabasterista esineitä.

Renesanssia sisustukseen

Vogue Madeleine Luckelin artikkeli kuivakukista
Etsyn marmori päärynä

Renesanssiin saimme jo tutustua Habitaren Signals osastolla ja jotenkin tyylisuunta on kuiskutellut erilaisuudellaan tämän sisustajan sisällä. Sisustussuunnitelijana luon asiakkaan mieltymysten mukaisia tiloja toimeksiannosta. Pääosa toimeksiannoistani on skandinaavisen puhdaslinjaista tyyliä, joten kotini saa toimia testilaboratoriona muille tyyleille.

Inspiroiduin Voguen artikkelista, jossa kuivakukat ja marmorihedelmät olivat uusinta hottia sisustustrendeissä. Etsyn kierros osoitti, että näitä löytyy jo myynnistä. Minun etsintäpartio suuntasi kuitenkin kierrätyskeskukseen. Harjaantunut katse nauliintui ehkä maailman mauttomimpaan Lapin Saven maljakkoon. Se olisi täydellinen kuivakukkakimpulle, joka minulla on mielessä : heiniä, kenties pampasta, kuivunut sireeni, flamingonkukka persikan sävyssä ja oksia siemenkotineen. Muutama vuosi sitten en olisi vilkaissutkan tuota maljakkoa. Saman kohtalon olisi saanut valkoinen koralli, jonka nappasin heti koriini. Marmorisia hedelmiä ei löytynyt tällä kierroksella, mutta lasiset omenat kylläkin 🙂

Korallia, alabasteria ja lasihedelmä

Kotona oli muutama marmorinen muna, joista löytyi sopiva yksilö asetelmaan. Nopea vilkaisu ympärille ja YESH, lasivitriinistä löytyi sinapinkeltainen alabasterituhkis. Melkein yhtä hirveä kuin maljakko, joten tuo järkäle pääsi meille myös.

Korallia ja alabasteria asetelmiin

Ei, en minä polta, mutta kyllä tälle löytyy ihan muuta käyttöä. Olkoon vaikka kirjan tukena ensi lauantaihin. Silloin osallistun Atelje Hanna Piipon Flower Workshoppiin ja uskoisin, että näette uuden kukka-asetelman. Kuka tietää, se voi olla vaikka jo jouluisempi setti. Siihen soveltuu varmasti myös löytämäni kuparinen öljylamppu. Kurkkaa viikon päästä mitä saimme aikaiseksi 🙂

SISUSTAMISEN RIEMUA!

terveisin

 

One thought to “Kuivakukkien, korallin ja alabasterin paluu”

  • Susanne

    Oi, meillä oli tuollainen roosankirjava tuhkismöhkäle, jota nuorena ihailin! Mihinkähän se on joutunut kun nykyään kukaan ei tupakoi eikä sikaroi. Muuten minulla on sellainen fiilis, että monet klassiset jutut on vuosikymmenestä riippumatta olleet ulkomaisten sisustuslehtien esittelemissä kodeissa.

    Vastaa

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

shares