Kuunpimennyksestä ja helteestä ideoita sisustukseen.

Eilen tiirailimme ahkerasti taivaalle nähdäksemme tuon kummallisen ruosteenpunaisen ilmiön. En nähnyt, mutta jotkut onnekkaat olivat onnistuneet kuvaamaan kauneuden. Väritys oli kutakuinkin sama, kuin Paola Lentin ihastuttava jättiläissilmukoin virkattu ulkotuoli. Aiemmin olinkin jo postannut Instagrammissa tuosta tuolista viikon tuotevalinnoissa, mutta vihreänä.

Meleerattu vihreä silmukkatuoli. Paola Lenti Shito

 Värin valinnan vaikeus vai helppous?

Onko sinusta vaikea tehdä värivalintoja ? Valitsetko siksi juuri helpohkon mustan tai harmaan?

Mahdollisuuksien aarreaitta.

Niin eihän siinä harmaassa mitään vikaa ole 🙂 Aina pitää tarkastella kokonaisuutta…itse saattaisin kyllä kallistua tällä helteellä ehdottamaan muutamaa ruosteen väristä harmaiden sekaan. Tässä värikartasssa on lähes jo liikaa vaihtoehtoja. Vai mitä mieltä olet? Puuttuuko suosikkisi?

Harmaa virkattu Paola Lenti Shito tuoli

Tässä tuolissa on luonnetta!

Pyöreät muodot ja rehellinen struktuuri pinnassa muistuttaa käsityöstä ja tekee siitä jotenkin erityisen sympaattisen kalusteen.(materiaalina on kestävä 100% polyolefin) Metallirunkoa on saatavana useammalla viimeistelyllä. Näin tuolista saa hyvinkin persoonallisen valinnan. Sopisi loistavasti esim. yritysten edustustiloihin vahvistamaan brändin mielikuvaa helposti lähestyttävänä ja syleilevänä.

Viikon valintoihini kuuluivat myös Tacchinin  Jacket tuoli.

Toimiva luonnonvärinen design tuoli.

Tuolissa yhdistyvät nahan ja tikatun kankaan yhdistelmä metallirunkoon. Jotain 70-lukulaisuutta tuotteessa on, joka viehättää. Tuoli ei ole aivan tuore (2013) design palkitulta ranskalaiselta suunnittelijalta: Patrick Norquetilta, mutta mielestäni taas hyvin ajankohtainen. Hänen inspiraationsa lähde on muoti. Laukuissa ja takeissa tuota tikattua pintaa yhdistettynä nahkaan on esiintynytkin. Toiminnallisen tuolista tekee pesuun irrottettava päällinen ja materiaalivaihtoehtoja on useita tähänkin malliin.

Skandinaiviassa ja Suomessa on lahjakkaita suunnittelijoita, joiden tuoleista on tullut ikiklassikoita. Tuntuu vain, että sisustuslehdet ja messut esittelevät aina samoja ikoneita. Luonnollisesti ne puhuttelevat suomalaisia kuluttajia ja mieltymyksiä. Haluan omalta osaltani nostaa vaihtoehtoja rinnalle persoonalllisiin sisustuksiin.

Olen vähän hulluna tanskalaiseen Bo Bedre  lehteen.

Tuskin jaksan aina odottaa uuden numeron ilmestymistä ja ahmin sen aina kerralla. Viimeisimmässä numerossa oli esitelty Norman Copenhagen Hygge loungetuolit.

Tervetuloa Hygge!

Näistä tuoleista tulee hitti!

Simon Legald on onnistunut loistavasti suunnittelutyössään. Tästä sarjasta tulee taatusti kilpailija ikoniselle Fritz Hansenin Egg -tuolille, joka on suuri suosikkini. Lähtöhinnat ovat 1500 euron molemmin puolin tälle tanskaiselle keskihintaluokan designille. Modernimpi, mutta silti äärimmäisen sympaattinen ja luokseen kutsuva ”Hygge” -nimensä mukaisesti. Estetiikka on jotenkin lainattua pikkubuldogeilta. Pullea vartalo ja pyöreä naama ja lyhyet ”tappijalat” , Kuka ei voisi ihastua näihin tuoleihin!!!??? Malleja on kahden istuttavasta sohvasta, pyöriviin ja erikorkuisiin tuoleihin. Jotenkin jo näen ranskanbuldogin istumassa näissä tuoleissa. 😉

Hyg lounge chair Simon Legald

Hyvin skandinaavista ja vähän pilke silmäkulmassa tehtyä designia.

Tykkään kovasti!

Vaikka viikon valinnoissa oli myös Forestierin Anon Painin Capsule-lamput ja Italialaisen Tecnografican Urano seinäelementit, palaan niihin myöhemmin uudessa blogissa, jotta sinäkin voit keskittyä kesähelteiden nauttimiseen! Selkääni kevyesti puhaltava tuuletin kehoittaa minua siirtymään laiturin nokkaan Bo Bedren seuraan ja etsimään sinulle uusia nerokkaita sisustuslöytöjä!

Forestier Capsule lamput
Tecnografica Urano wallcoverings

Kaikki kuvat valmistajien sivuilta.

Helteiset terveiset sisustusmaailmasta! Ensiviikolla lisää valaisimista! Pysy kuulolla!

 

terveisin Sisustamalla

 

Sisustamisen Riemua !

 

 

 

 

 

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.