Sisustus harmaan sävyillä

Harmaan sammaleen ja jäkälän peittämän kallion kupeessa on tämä upea vapaa-ajan asunto

Harmaan sävyt sisustukseen lähtivät kallion sävyistä tähän huikeaan Pluspuun Airisto  mallin mustaksi ulkoa käsiteltyyn hirsihuvilaan. Suurin osa talopakettien sisustuksista on täysvalkoisia sisältä. Tähän Raaseporissa merenrannalla sijaitsevaan rakennettuun huvilaan haettiin kuitenkin ripaus rouheutta harmaalla ja mustalla. Asiakas halusi Osmocolorin  mattalumivalkoisella käsiteltyjen hirsiseinien seuraksi struktuureja ja elävyyttä.

Lattiaan oli jo valittu harmaa parketti ja keittiöön valittu harmaa-valkoiset keittiönkalusteet Noblessalta , betonin näköinen pinta ja harmaat kivitasot ohjasivat pintamateriaalien ja värien valintaa. Puun sävyt olivat ehdoton ei asiakkaalle ja niinpä lähdin tekemään suunnitelmaa harmaan ja mustan yhdistelmillä.

Väriehdotus pintamateriaaleille

white with grey

Kun erilaisia värivaihtoehtoja oli harkittu,  valittiin yksi väriskaala, jolla lähdin työstämään eri materiaaleja suunnitelmaan. Kokonaisuuden hahmottamiseksi tein erilaisia 3-D mallinnoksia asiakkaalle, jotta hän näkisi miten eri värikombinaatiot toimivat tilassa. Värien suhteet ovat yhtä tärkeitä, kuin itse värit.

Lopulta päädyimme mustiin oviin ja portaisiin ja näin pääsimme hahmottamaan myös olohuoneen keskeisintä elementtiä eli takkaa. Takaksi oli valittu Nordpeisin Monaco,

Takan ja hormin värit

Aluksi musta hormi ja mustat ovet olivat rohkea ehdotus asiakkaalle, mutta tehtyäni lisää 3-d kuvia ja ideakuvakoosteen musta väri alkoi kiehtoa myös asiakasta. Mustalla kivilevyllä varastustettuun takkaan sopi mainiosti musta hormi. Takka käsiteltiin Tikkurilan Muuri-maalilla, joka kestää hyvin kuumuutta. Käsittely tehtiin karkealla siveltimellä pystyvedoin, jolla pintaan saatiin eloa. 2 kerrosta riitti käsittelyyn mainiosti.

3-D mallinnoksista toteutuksen kuvaukseen

Grey and black fireplace

Suunnitelijan parhaita hetkiä on, kun hän näkee suunnitelman toteutettuna. Tärkeintä on kuitenkin asiakkaan tyytyväisyys. Näin eilen konkreettisesti mustan hormin asennuksen, joka toi heti tilaan lisää särmää ja takalle katseenvangitsija-aseman. En tietysti malttanut olla kehumatta kuinka hyvältä toteutus näytti, mutta olin vakuuttunut, että myös asiakas oli tyytyväinen, että olikin uskaltanut lähteä noinkin rohkeaan toteutukseen.

Iso ruokailupöytä ja sohvapöytä on mittatilauksena teetetty tilaan ja sävyn piti olla ”charcoal” eli hiilenmusta. Tammi  petsattuna mustalla oli  kuitenkin lämpimän suklaan ruskea, joka oli minusta loistava lopputulos; tilaan lämpöä tuova elementti harmaan sävyjen rinnalle. Itseasiassa alkuperäisessä värikoosteessa oli ruskea pullo tuomassa tuota tunnelmaa kokonaisuuteen.

Pienestä wc:stä rouhea toimiva kokonaisuus

industrial powder room

Pohjassa oli alunperin yhdistetty wc-kylpyhuone-kodinhoitotila. Asiakkaat olivat piirrättäneet arkkitehdillä erillisen WC:n, joka ei suuruudellaan komeillut. Rakennusstandardin ja esteettömyysvaatimuksen mukaan ovet olivat 90 cm leveitä. Tila on kuitenkin niin pieni, että sinne ei pyörätuolilla mahtuisi, joten teimme järkevän ratkaisun, jossa ovet ovat nyt 80cm ja nyt saatiin lavuaarikin mahtumaan tilaan ilman, että tilaan tarvii peruuttaa 🙂 seinät käsiteltiin Novacolorin Dekotuotteen sisustuslaastilla, Archi+concrete tuotteilla, jolla saatiin sementtimäinen pinta levytettyyn tilaan. Musta ovi ja Tappwellin musta sekoittaja käsisuihkulla sopivat loistavasti mustaan kuusikulmaiseen lattialaattaan , joka on saumattu mustalla.

Pienen tilan lavuaari, jossa yhdistyvät monet ominaisuudet

Mini toilet basin
space saver

Tämä Eumarin Split geelillä käsitelty valumarmoriallas. Se on sekä designiltaan tyylikäs, että monitoiminen. Pienuudestaan huolimatta jää jopa saippuapullolle laskutilaa.

Wc-paperille ja pyyhkeelle on omat integroidut telineet. Pieni ”söpöliinihän” se on, eikä tietenkään korvaa isompaa allasta, mutta tuohon tilaan riittävä. Hyvä löytö!

Luksusta vapaa-ajan asunnon kylpyhuoneeseen

black and white bathroom

Kuusikulmainen mattamusta laatta lattiassa

Mattamusta kuusikulmainen lattialaatta, mustalla sauma-aineella.

Otsosonin valituille kalusteille valittiin musta pöytätaso ja malja-altaalle haluttiin myös musta sekoittaja. Markkinoilla ei ole juurikaan kylpyhuoneiden korkeita juoksuputkia mattamustana. Tämä Tappwellin malli toimii kuitenkin, vaikka voisikin olla hiukan korkeampi malja-altaalle. Seinälaatoiksi valittiin myös mattavalkoinen 30X60 2/3 osa tiililadonnolla, talon muun värityksen mukaan. Valkoisen saumavärin ansiosta seinät saatiin näyttämään yhtenäiseltä.

black and white bathroom

Säilytystilaa on runsaasti vetolaatikoissa ja sinne mahtuvat myös pesuaineet pyykinpesuun. Tosin ei pystyyn. Jos joku vielä osaisi tehdä riittävän syviä laatikoita jakajilla tähän tarkoitukseen, moni kiittäisi!

Mustan ja valkoisen liitto suihkunurkassa.

Functional black and white shower corner
Mini hexacon mosaic

Suihkutila on suhteellisen tilava, joten se antoi mahdollisuuden seinän sisäänrakennettuihin hyllyihin. Kontrastilaattoina käytettiin mattamustaa minihexacon laattaa, lattialaattojen miniatyyrejä ja mustia reunalistoja. Suihku-ovet ovat Hietakarin mustilla listoilla olevat taittuvat ovet, jotka helpottavat kulkua ja puhtaanapitoa.

Tässä kylpyhuoneessa riittää katsottavaa. Katossa on asiakkaan valitsema valkoiseksi käsitelty sormipaneeli. Italialaista veistostaidetta on hyllyssä, mutta suomalaista maisemataidetta ei voita mikään.

Bathroom scenery

Harvalla on lattiasta kattoon ikkuna kylpyhuoneessaan, josta vihreys tulvii sisään. Tässä silmä lepää ja vihreän värin rauhoittava vaikutus on osa jokaista täällä vietettyä päivää… olen kateellinen vihreydestä 🙂

Olohuoneeseen väriä tekstiileillä

Black sliding doors

Olohuoneen levyseinät on käsitelty Tikkurilan Tunto Hieno hiekkamaalilla (väri savikivi), samalla tavalla kuin takkakin siveltimellä pystysuorilla vedoilla. Näin pintaan saadaan elävyyttä ja silti se näyttää yksiväriseltä. Väri pehmentää vähän muita kylmempiä harmaan sävyjä joita muissa seinissä on käytetty. Se on hyvä tausta mustille tuleville kierreportaille ja mattamustalle leveälle liukuovelle. Ovi toistaa hienosti ikkunoista näkyvien ulko-ovien ja ikkunan karmien mustaa ulkoväriä. Tässä talossa on runsaasti korkeita isoja ikkunapintoja, joten valoa riittää ja tummat valinnat eivät tee tilasta synkkää. Länsirannan tontti ja upeasti värejä loimuavat auringonlaskut heijastuvat ikkunoista ja tuovat tilaan uuden tunnelman iltavalossa.

A hint of orange will spice it up

Tekstiileillä tilan tunnelmaa on helppo muokata.  Tine K:n Cafe Lattesta  hankitulla koko perheen (yli 3m leveä) struurisella pellavapuuvillakankaalla päällystetty tumman harmaa sohva saa sesongin sävyjä seurakseen. Tällä kertaa pirtsakkaa oranssia.

shades of grey

Päämakuuhuoneessa on niin upeat maisemat, että vaalean harmaan sävyt antavat oikeutta tilaan. Eivät varasta huomiota. Tila jatkuu luontevasti olohuoneesta makuuhuoneeseen ja valo saa kulkea läpi koko tilan mahdollisimman suurista ikkunoista.

Projekti jatkuu ja valmistuu pikkuhiljaa

grey and black surfaces

Kesä on parhaimmillaan ja tämä tila saa pian myös parvelle ulottuvat mustat kierreportaat kutakuinkin tuon juuttikorin tilalle. Minä siirryn kuitenkin jo seuraaviin projekteihin. Tämäkin projekti alkoi kartoituksella jo marraskuussa ja nyt oli mahdollisuus kuvata toteutusta. Marraskuussa oli pimeää ja vain talon runko pystyssä. Otsalampun valossa katsastimme sementtilattialla ilman väliseiniä, miten Wc:n tilapulma ratkaistaan. Nyt se on jo valmis ja voi asetella rannasta noudettuja heiniä koristeeksi ja nauttia tuloksista.

Kiitos, että sain toteuttaa tämän perheen unelmia harmonisesta tilasta SISUSTAMALLA. Se on persoonallinen ja juuri asiakkaansa näköinen ja toivottavasti arki osoittaa myös toimivuuden. Kiitos myös, että saan jakaa nämä kuvat blogissani myös teille,  joilla unelmat vasta heräsivät tai on jo suunnitelmissa unelmien tila. Ota yhteyttä, jos kaipaat ammattilaista, joka auttaa sinua löytämään oivaltavat ratkaisut sinun unelmiesi tilaan!

 

SISUSTAMISEN RIEMUA!

Terveisin Malla

 

 

 

 

 

 

 

 

4 thoughts to “Vapaa-ajan asunto harmaan sävyissä

 • Sonja Aalto

  Todella kaunis ja kuten sanottu, harmoninen. 💛 Aivan älyttömän kätevä tuo mini-wc:n allas! 😄

  Vastaa
  • admin

   Kiitti Sonja! Juu allas oli hyvä löytö!Siellä oli hyviä julkitiloihinkin soveltuvia versioita!

   Vastaa
 • Tuula Rossi-Hooijmaijers

  Upeaa tyota, Malla! 👌Onneksi olkoon! 🌹Aurinkoisin terveisin, BELIEVE by tuula rossi ☀️

  Vastaa
  • admin

   Kiitos Tuula! 🙂

   Vastaa

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

shares