Ikea lanseerasi uudet älykalusteet toimistoon

Tähän asti olemme tottuneet, että älyä on pöydän takana , eikä itse pöydässä. Työtavat ja toimistotilat ovat muuttuneet ja jatkavat muuttumistaan.  Yritykset siirtyvät paperittomiin toimistoihin, joissa kiinteitä työpisteitä ei ole työntekijäkohtaisesti määritelty. Toimitilojen vuokrat ovat kohonneet ja turhia neliöitä ei yrityksillä ole varaa lepuuttaa tyhjäkäynnillä. Vahvana trendinä on monitoimitilojen lisääntyminen, etätyöskentely, sekä erilaiset yhteisölliset työtilat.

Älykäs sähköpöytä ja nahkatuolit

Sama pöytä useamman käytössä tai muunneltavissa eri työskentelymuotoon

Kännykkään ladattavalla sovelluksella voi sähköiselle työpöydälle asettaa useamman korkeussäädön muistiin. Kätevää, jos eri pituiset ihmiset käyttävät samaa pöytää. Tai joku tekee työtä seisoen (Se olisi suositeltavaa, koska istuminen kuulemma tappaa) ja tarvitsee välillä istua. Pöytä on helppo säätää  useammille omille asetuksille.

Nahkainen Trållberget- jakkara ei ole sähköisesti säädettävä , mutta siitä saat tukea ”puoli-istuvaan” asentoon ja se myös huolehtii, että asentosi ei ole liian staattinen ja vatsalihaksesi saavat työskennellä myös istuessa. Ensi kokeilu oli vähän huojuva, mutta hetken päästä sai tuntuman miten tämä kaveri voisi olla sinun paras ”personal trainer” konttorissa ja miksei kotonakin työtuntien aikana.

Trendivärit näkyvät myös toimistokalusteissa

Wgsn:n mukaan Mellow Yellow on yksi sisustuksen tulevien vuosien väreistä. Ikea oli napannut sen jo kontrastiväriksi työpöytälaatikostoon. Saman  IDÅSEN-sarjan muut laatikostot saa petroolin sinisenä ja beigenä, joka on selkeästi rohkaiseva askel perinteisten harmaiden, valkoisten ja mustien kalusteiden rinnalla. Toimiston ei tarvitse olla  niin asiallisen virallinen ja viileä, vaan pehmeämmät värit ovat tervetulleita myös toimitiloihin.

Keltainen Idåsen-laatikosto (kuva Ikea kuvastosta)
Petroolin väri myös pöytiin
Petrooli lukittava Idåsen- kaapisto (kuva Ikea kuvastosta)

Älykäs lukitus säilytyskaappeihin

Näihin värikkäisiin kaappeihin saa langattoman NFC- lukon , joka voidaan avata älypuhelimella tai luottokortilla. Näin kaapit soveltuvat monitoimitiloihin, joissa voi säilyttää henkilökohtaisia työvälineitä tai halutaan julkitilassa muuten lukittua. Uuttuutta emme kuitenkaan vielä päässeet testaamaan Business-aamuna, mutta lähiaikoina sekin saadaan Espoon myymälän esittelyyn. Laatikostoja on eri korkuisia ja leveyksiä, joilla saadaan mielenkiintoista rytmittelyä tilaan. Avohyllyihin löytyykin runsaasti vaihtoehtoja toimistokalusteista.

Sisustuselementtejä lainataan kodin sisustuksesta toimitiloihin

Kotikonttorin nurkkaus Ikeasta

Luonnollisesti myös etätyön lisääntyessä kodin työhuoneet tai työnurkkaukset lisääntyvät ja asettavat uusia vaatimuksia perinteisille toimistokalusteille.  Tarve kodikkaammille työtiloille myös konttoreissa kasvaa. Viihtyisästä työympäristöstä on tullut kilpailutekijä, kun parhaista resursseista kamppaillaan.

Yrityksen brändi pitää ilmentyä myös työtiloissa ja asiakastiloissa

Ei riitä, että yrityksen logo-värit näkyvät toimitiloissa. Arvot, missio ja visio olisi hyvä saada selkeästi heijastumaan toimitilaan astuttaessa. Kutsuuko sinun yrityksesi toimitilat yhteistyökumppanit ja asiakkaat viihtyisään tilaan, joka heijastaa yrityksen missiota?

Avohyllyt, viherkasvit, piensisustustuotteet ja erityisesti valaistus ovat sellaisia elementtejä, joilla voidaan erottautua ja luoda persoonallinen ja ainutlaatuinen tunnelma toimitilaan. Olet kuin kotona, vaikka oletkin töissä. Siellä asiakkaasikin viihtyvät, varsinkin, jos panostat vielä hyvään kahvikoneeseen.

Mellow yellow Ikeasta

Ikeasta löytyy myös kodinkalusteita joita voi hyödyntää  toimistoissa mm keittiökalusteiden osia. Muista kuitenkin julkitilojen  päästö- ja paloturvallisuusmääräykset tekstiilituotteita valittaessa. (M1 ja SL1) Kaikki kodin tuotteet eivät sovellu julkitiloihin, mutta kaikki julkitilakalusteet soveltuvat kotikonttoreihin.

 

Ostoslistalle Retro-henkinen arvokas ”johtajatuoli”

Alefjäll- nahkainen toimistotuoli (kuva Ikea-kuvastosta)

Kotikonttoriin haluaisin tämän konjakin värisen nahkatuolin. Aiemmin vain johtajat saivat nahkaisen työtuolin, nyt Ikeasta sen voi hankkia kohtuuhintaan oli työtehtäväsi mikä tahansa. Sopii vaikkapa sinne kotikonttoriin. Mustan ystäville myös mustana. Katalogissa on myös vaalea beige valkoisilla metallijaloilla..lienee Suomen markkinoille liian arka, kun ovat uskaltaneet tuoda tuon värin vain jakkaraan.

Beige Trållberget jakkara (kuva Ikea-kuvastosta)

 

Tässä on kuitenkin jo paljon tuotteita joilla voi luoda uuden ilmeen toimistoon tai kotikonttoriin, jossa työn tuottavuutta voi lisätä viihtyisyydellä (tutkittu juttu muuten).  Pienellä  kuukausibudjetilla voi tuotteet myös leasata Ikea leasing-sopimuksella, jos haaveilet tilapäisestä tilasta, jonka toimintoja voi joustavasti muokata myöhemmin uudelle projektille sopivaksi. Hyvällä suunnittelulla tilasi voi muuntua moniin erilaisiin toimintoihin ilman lisäkuluja.

Millaisesta toimitilasta sinä haaveilet?

Sisustamisen Riemua!

 

PS: Ikeassa on kodin puolella nyt tuulahdus ruusuja ja romantiikkaa 🙂

Ruusuja ja romantiikkaa

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *